fbpx

Колко дълго трае лазерната епилация?

ЗАПАЗИ ЧАС

Колко дълго трае лазерното обезкосмяване?

Лазерната епилация е дълготрайна форма на епилация, която уврежда или унищожава космения фоликул. Въпреки това, космите могат да израснат, особено ако фоликулът е повреден и не се унищожи по време на процедурата за лазерно отстраняване на космите. Поради тази причина днес много лекари наричат ​​лазерното обезкосмяване като дългосрочно обезкосмяване, а не като трайно обезкосмяване.

Лазерна епилация на промо цени

Как работи лазерната епилация?

Когато косменият фоликул е унищожен, лазерната епилация е постоянна. Лазерното обезкосмяване използва светлина за насочване на пигмента в отделни косми. Светлината се движи по оста на косата и в космения фоликул. Топлината от лазерната светлина унищожава космения фоликул и косата вече не може да расте от него.
Косата следва уникален цикъл на растеж, който включва периоди на почивка, проливане и растеж. Наскоро отстранената коса, която е във фаза на покой, няма да бъде видима за техника или лазера, така че може да се наложи да се изчака, докато се отгледа, преди да се премахне. За повечето хора лазерното обезкосмяване изисква няколко процедури в продължение на 2 до 3 месеца.

Колко дълго трае лазерната епилация?

Епилация от унищожен космен фоликул е постоянна. Хората, които се подлагат на епилация, могат да очакват, че някои косми в целевата област ще пораснат обратно. С течение на времето е възможно отново да се третира зоната, за да се намали броят на космите, които се разрастват. В някои случаи може дори да е възможно да се елиминират всички косми. Дали косата расте или не, зависи от много фактори, включително от вида на косата, която се възстановява и от умението на лицето, което премахва косата. Повечето хора откриват, че когато космите растат, те са по-меки и по-малко забележими, отколкото преди. Това е така, защото лазерът може да повреди космения фоликул, дори когато не успее да го унищожи. Ако косменият фоликул е повреден, но не е унищожен, косата в крайна сметка ще израсне. Може да бъде трудно да се унищожи всеки един космен фоликул, така че повечето хора ще видят някакво повторно израстване на косъма. Когато косъма отново се възстанови, е възможно да се лекува отново, така че хората, които искат да премахнат цялото окосмяване, може да се нуждаят от няколко процедури.

Колко дълго трае лазерното обезкосмяване?

Лазерната епилация е постоянна, когато косменият фоликул е унищожен. Когато косменият фоликул е само повреден, косата в крайна сметка ще израсне. Времето, което отнема на косата, за да се прерасне зависи от уникалния цикъл на растеж на косата на човека. Някои хора имат окосмяване, което расте по-бързо от други. Косата, която е във фаза на покой, ще расте по-бавно, отколкото косата, която е в друга фаза. Повечето хора могат да очакват известно възстановяване на косата в рамките на няколко месеца. След като това се случи, те могат да изберат повече процедури за премахване на космите с лазерна епилация.

Има ли значение цвета на кожата или косъма за лазерната епилация?

Хората със светъл тен и тъмни косми може да се нуждаят от по-малко процедури лазерна епилация от другите. Лазерната епилацията работи най-добре при хора със светъл тен, които имат тъмно окосмяване. Това е така, защото контрастът с пигмента улеснява лазера да насочва косъма, да пътува във фоликула и да унищожава фоликула.

Хората с тъмна кожа или светла коса може да се нуждаят от повече процедури от други и може да открият, че повече коса расте обратно. За да премахне трайно космите, техникът, който прави лазерната епилация трябва да знае как да насочва и да избере правилния тип лазер. Изследване, публикувано през 2013 г., установи, че лазерите, които произвеждат по-дълги вълни, работят най-добре върху тъмната кожа.

Какви странични ефекти и рискове има лазерната епилация?

По време на лечението някои хора изпитват парене, ужилване или дискомфорт. Поради тази причина много техници прилагат изтръпващ крем върху зоната, която третират. Някои хора обаче могат да имат алергична реакция или дразнене на кожата в отговор на изтръпналия крем.

Незначителните странични ефекти са чести и могат да включват:

  • промени в цвета на кожата, особено при хора с тъмна кожа, които обикновено са временни;
  • зачервяване на кожата;
  • мехури или корички по кожата.

Понякога дразненето, свързано с премахването на космите, може да причини белези. Повредената кожа също може да се зарази. Макар и рядко, кожните инфекции могат да се разпространят и да станат опасни за живота.

Предоставянето на подробна медицинска история и обсъждането на рискове и ползи може да помогне на доставчика да определи правилното лечение, като намали риска от сериозни странични ефекти.

След епилация човек трябва да избягва излагане на слънце. Слънцето може да раздразни кожата, което увеличава риска от образуване на мехури и белези.

Лазерна епилация в Студио Vitality ПловдивКакви са цените за лазерна епилация?

Повечето хора се нуждаят от многократни сесии, така че хората трябва да говорят с лекуващия си лекар колко сесии ще са им необходими, за да се изчисли общата цена. Тъй като лазерното обезкосмяване почти винаги е козметична процедура, застраховката е малко вероятно да го покрие.

Общата цена за лазерно обезкосмяване зависи от няколко фактора, включително кой извършва лечението. Квалифицираните доставчици като дерматолози и пластични хирурзи могат да таксуват повече, но е по-малко вероятно да причинят нараняване или странични ефекти.

Други фактори, влияещи върху разходите включват:

  • броя на необходимите лечения;
  • колко коса отроства;
  • броя насочени косми;
  • размера на зоната, изискваща лечение.

Премахването на малко количество косми от регион като горната устна ще струва по-малко от премахването на космите от целия крак.

Лазерната епилация може значително да намали количеството косми по тялото, които човек има. За да получите реалистично разбиране за това какво да очаквате от лазерното обезкосмяване, обсъдете целите на лечението с лекар или специалист по епилация от Студио за Красота – Vitality.

Някои типове кожа и окосмяване дават по-добри резултати от други. Единственият начин да знаете със сигурност какво да очаквате е да говорите с лекар, дерматолог или друг специалист.

Вашият коментар

ЗАПАЗИ ЧАС