fbpx

Криотерапия

ЗАПАЗИ ЧАС

Какво е Криотерапия?

Криотерапията представлява терапия с изкуствен студ, предизвикваща стресово състояние на кожата, при което активно се стимулират нейните обменни и хормонални процеси, подобрява се кръвообръщението и др.

Това е отлична самостоятелна процедура за всеки тип кожа, но и подходяща завършваща стъпка на всяка терапия. Охлажда и успокоява кожата. Чрез свиването на порите, което предизвиква, активните съставки, вложени по време на процедурата, се запечатват в кожата и тяхното действие се удължава във времето. Охлаждащата терапия е отлична за успокояване на раздразнени или зачервени кожи. Ползите от криотерапията за лице са множество – мощен anti-age ефект, подобряване на тургора и еластичността на кожата, освежаване и изравняване на тена. След процедурата кожата е енергизирана, мека, еластична и със сияен вид.

Криотерапия е процедура, която се прилага върху кожата, посредством студена сонда – тeчeн aзoт, изcтyдeн дo около минус 150 гpaдyca пo Цeлзий. Досегът с кожата води до рефлексно свиване на кръвоносните съдове и непосредствено след това и до тяхното разширение. Студът действа и върху нервните окончания на кожата и рефлектира във вегетативната нервна система. Под влияние на криотерапията се променят биохимичните процеси не само в клетките, които непосредствено са подложени на въздействието, но и в дълбоко лежащите тъкани. В резултат на това се подобрява храненето на кожата. Лечението с охлаждане и замразяване се отличава с висока ефективност, безболезненост и бърз терапевтичен ефект. Прилагането му към засегнатия участък става с тампон или чрез спрей устройство. Тъй като изисква голяма опитност и медицински познания, методът се прилага само от лекари специалисти.

Криотерапията, прилагаща се в естетичната дерматология, се използва предимно за ревитализация на отпусната, уморена и безжизнена кожа, но е еднакво полезна и при лечение на мазна, проблемна, кожа с разширени пори или при възстановяване вследствие на агресивни химически пилинги и хирургически интервенции.

Студенината е отлична за завършваща стъпка на всяка терапия. Тя може да охлади и успокои кожата след дермабразио, мезотерапия и всяка друга терапия. Когато се прилага също така има способността да забавя притока на кръв или клетъчния метаболизъм.

Чрез свиването на порите, което предизвиква криотерапията, активните съставки се запечатват в кожата и тяхното действие се удължава във времето. Охлаждащата терапия е отлична за успокояване на раздразнени или зачервени кожи. Използва се и преди кожни инжекции, за да изстуди зоната на третиране и да намали дискомфорта по време на терапията.

Кой може да се възползва от Криотерапия?

Криотерапията е функционален метод за терапия на множество физиологични състояния. Тя намира приложение както в козметиката и естетика, така и при лечението на многобройни здравни проблеми. Активно спортуващите също могат да се възползват от положителното й влияние.

Вашият коментар

ЗАПАЗИ ЧАС