fbpx

Мезотерапия

Мезотерапия

Мезотерапията или т.нар “интердермална терапия“ е серия от микроинжекции, които се инжектират в слоевете на кожата произлизащи от ембрионалната мезодерма. Инжектират се различни витамини.

Какво е Мезотерапия?

Д-р Мишел Пистор (1924-2003 г.) провежда клинични изследвания и създава областта на мезотерапията. Международните изследваня в областта на интрадермалната терапия достигат своя връх с работата на Пистор в периода от 1948 г. до 1952 г. в областта на мезотерапевтичното лечение при хората. Френската преса въвежда термина Мезотерапия през 1958 г.

Френската Медицинска академия признава Мезотерапията като медицинска специалност през 1987 г. Популярната във всички европейски страни и Южна Америка мезотерапия се практикува от приблизително 40 000 лекари по света.

Мезотерапията е медицинска техника на пряко третиране с активни лекарствени или подхранващи средства на тъканите, където има нужда от тях, чрез интрадермални микроинжекции. По думите на д-р Пистор: „По малко и не много често на правилните места.”

Терминът „мезо” произлиза от мезодерма или средния слой на кожата. Мезотерапия е лечение, което стимулира мезодермата и облекчава голям брой симптоми и заболявания. Съединителната тъкан на тялото, най-вече колаген, връзки, сухожилия и мускули, произлиза от мезодермата. Мезодермата също така включва мастната тъкан и съединителните тъкани около органите.

Мезотерапията се прилага при редица проблеми в естетичната сфера: отлагане на мазнини, целулит, косопад, акне, белези, стрии, бръчки, ревитализация, обем на кожата, мелазма, обезболяване, т.н.

Предимства на Мезотерапията

Мезотерапията е безопасна, прогресивна и ефективна техника. Мезотерапевтичният разтвор се поставя директно в целевата зона и при повторение на процедурите, с което страничните ефекти, алергии и лекарствените взаимодействия са сведени до минимум.

Мезотерапията също така е ефективна алтернатива или допълнение към пластичната хирургия като липосукция и лифтинг, отстраняване на белези, т.н. За разлика от хирургичните операции, мезотерапията не е толкова болезнена, не изисква време за следоперативно възстановяване, плътни превръзки или обезболяване.

И все пак клиентите търсят още по-малко болка и още по-големи резултати! Това е причината през последните години да се появяват нови лечения чрез мезотерапия или такива, вдъхновени от мезотерапията.

Механизъм на действие на Мезотерапията

Мезотерапията прилага механична и химическа стимулация на кръвообращението, нервните клетки и състоянието на имунитета на епидермиса, дермиса и подкожната тъкан, за да провокира биологична реакция и да спре анормалната физиология. Инжектираните интердермално разтвори остават в инжектираната зона по-дълго в сравнение с подкожните инжекции и действат като естествен агент с бавно освобождаване до 7 дни. Инжектираните разтвори действат на съседните проблемни тъкани като проникват и до по-дълбоко разположените тъкани.

ЗАПАЗИ ЧАС