fbpx

Микронидлинг

ЗАПАЗИ ЧАС
Микронидлинг в Пловдив

Микронидлинг в Пловдив

Микронидлингът е уникален нехирургичен метод, насочен към решаването на съвременните естетични проблеми и профилактика на възрастовите изменения на кожата.

 • Редуциране на бръчки;
 • Стрии;
 • Изсветляване и изравняване на тена;
 • Пигментация;
 • Минимизиране на белези;
 • Регенериране на кожата;
 • Хидратиране и подхранване.
Микронидлинг в Пловдив

Какво представлява микронидлингът?

Този метод представлява система, използваща техниката на микроперфорация. Фини иглички образуват микроскопични каналчета в епидермиса. Благодарение на тях, дълбоко в дермата се въвеждат хиалуронова киселина, витамини, аминокиселини, лекарства и активни молекули пигменти. Като естествена реакция в следствие от фините убождания се наблюдава засилено производство на нов колаген и еластин.

Какъв е ефектът от микронидлингът?

Стягане на кожата чрез ускоряване продукцията на колаген – +400% биоревитализация – чрез вкарване на активни съставки на основата на хиалуронова киселина, растежни фактори, пептиди, полипептиди и други. Образуване на EFG (епидермални растежни пептиди), които осигуряват подмладяването на кожата и регенерация на кожата.

Микронидлинг в Пловдив

Микронидлинг за белези от акне

Чрез множеството микроперфорации с микронидлинг се стимулира продукцията на колаген и растежни пептиди в кожата, което води до нейното обновяване и заличаване на белезите от акне. Предимството пред лазерните процедури е по-краткия период за възстановяване – до няколко часа (при лазер – 7-10 дни).

Микронидлинг в Пловдив

Микронидлинг за белези по кожата

Чрез множеството микроперфорации с микронидлинг (микронийдълинг) се стимулира продукцията на колаген и растежни пептиди в кожата, което води до нейното обновяване и заличаване на белезите от операции или дълбоки рани. Предимството пред лазерните процедури е по-краткия период за възстановяване – до няколко часа (при лазер – 7-10 дни). Няма опасност от хиперпигментации. Към процедурата се добавят серуми с високо съдържание на хиалуронова киселина, което допълнително стимулира обновяването без да има белене на кожата и неприятно усещане за стягане, опъване и сухота.

Микронидлинг в Пловдив

Микронидлинг за бръчки около очите и устните

Микронидлинг стимулира производството на колаген с 400% повече. При процедура за премахване на бръчки около очите, устните или цялостно подмладяване се добавя серум с високо съдържание на хиалуронова киселина.

Микронидлинг в Пловдив

Предимства на процедурата

 • Съответства на критериите за идеален метод за подмладяване;
 • Съдържанието на колаген в кожата се увеличава с 400%;
 • Приложение при всички фототипове кожа;
 • Минимална инвазивност и болезненост;
 • Гарантира бърз и дълготраен резултат;
 • Без странични ефекти и усложнения.
Микронидлинг в Пловдив

Как се правят процедурите микронидлинг

Микронидлинг се прилага веднъж на 3-6 седмици, в някои случаи може да бъде направен през 2 седмици. След процедурата препоръчваме използването на определени продукти за домашна грижа.

Микронидлинг в Пловдив

С какво може да се съчетава микронидлингът?

В зависимост от конкретния случай, микронидлинг може да се съчетава с радиочестотен лифтинг или кислородна мезотерапия. Всички тези процедури имат синергично действие. Изготвя се индивидуална програма според всеки случай.

Кислородна мезотерапия

Какво е Derma Pen?

Електрическата писалка е устройство за мезотерапия. То произвежда автоматични микро-убождания на кожата (1000 ~ 7500 оборота на минута). Дълбочината на микроубожданията може да се регулира в зависимост от зоната, която се третира и състоянието на кожата (от 0.25 мм до 2,0 мм). Иглите правят много фини убождания по повърхността на кожата, причинявайки микро-травми. Това от своя страна индуцира имунен отговор на кожата, в следствие на което тя започва да произвежда нов колаген. Убожданията също така действат като микро-канали, по които се въвеждат в дълбоките слоеве на кожата мезо серуми, които се използват по време на терапията за увеличаване на ефекта. Тъй като ДермаПен произвежда много бързи убождания, иглите се плъзгат толкова бързо и лесно през кожата, че не причиняват разкъсване на кожата.

Микронидлинг в Пловдив
ЗАПАЗИ ЧАС