Професионална IPL технология

Професионална IPL технология за :

 1.  Подмладяване иПремахване на бръчки
 2. Заличаване на пигментация
 3. Лечение на разширени и спукани капиляри
 4. Професионално отстраняване на акне; белези от акне и шарка

IPL технологията за отстраняване на акне и пигментация е част от международната топ технология за фототерапия и лечение на кожни дефекти. Тази технология навлиза много бързо поради своя неинвазивен характер и се прилага много успешно като антивъзпалително и дезинфекционно средство, като и за регулиране секрецията на масните желези. В същото време се стимулират и оздравителните процеси на кожата.

IPL е един от най разпространените, най-сигурните и най-ефективни методи за лечение на тежки форми на акне и възпаления, предизвикани от него.

Ефект от лечението:

 • Лечение на акне с възпалителни процеси, изприщвания, краста, кисти;
 • Лечение на акне без възпалителни процеси, черни точки, бели точки;
 • Лечение на трайни увреждания от акне;
 • Лечение на пигментация;
 • Намалява секрецията на мастните желези;
 • Лечение на разширени пори

Принцип:

Принципът на действие на IPL (интензивна пулсираща светлина/ intensive pulse light) енергията се основава на теорията за селективна фототермолиза, според която използването на светлинна енергия с определени характеристики, позволява избирателно разрушаване на патологични структури, разположени в повърхностните слоеве на кожата.

Лечение:

Петна от себорейна кератоза; разширени пори; микрокисти и „гигантски” комедони; червеникави пъпчици с централно вдлъбване – себацейни хиперплазии; различни форми на акне; силна секреция на масните желези

Подмладяване и заличаване на пигментация

IPL в сравнение с всички познати до този момент методи позволява едно много по-ефективно лечение на различни петна, пигментации – лунички; лентиго (слънчеви пигментации); хлоазма; „старчески петна” и др. чрез заличаване, изсветляване и избелване.

Ефект от лечението:

 • Заличаване на различни видове пигментация;
 • Стягане и изсветляване на кожата;
 • Подмладяване и избелване на кожата

Принцип:

Технологията IPL се използва при типове кожа, която е склонна към неправилно разпределяне на меланин.  Когато меланинът абсорбира IPL енергията, топлината се повишава и се получава силно загряване, което кара менанинът да се разрушава. Част от него се изхвърля чрез повърхността на кожата (излющване), а другата част се изхвърля чрез лимфата.

 

Лечение на разширени и спукани капиляри (съдова лезия)

Новата технология на IPL енергия може да се справя успешно с кожни проблеми, свързани с кръвоносните съдове като разширени и спукани капиляри.

Ефект от лечението:

 • Свиване и заличаване на капилярите;
 • Обновление, стягане и заглаждане на кожата

Принцип:

Технологията IPL оказва влияние на засегнатите участъци от кожата като спомага за  по-доброто усвояване на хемоглобин в областта на разширените капиляри. Именно насочената топлината води до подобряване състоянието на кожата като достига и преминава през изтънелите стени на кръвоносните съдове.

Лечение:

Лечение на разширени капиляри; червено лице; чувствителна кожа

Премахване на бръчки

Революционната подмладяваща технология на IPL има впечатляващи резултати при работа с увиснала и отпусната кожа и бръчки. Резултатът е стягане и избелване на епидермиса.

Ефект от лечението:

 • Anti- aging ефект (повдигане и стягане на кожата, заличаване на бръчки, свиване на порите);
 • Премахване на тъмните кръгове под очите, изравняване на тена, изсветляване на кожата;
 • Извайване на лицевия контур, премахване на двойната брадичка и излишните мастни натрупвания по лицете

Принцип:

Използването на ефекта на фототермолизата т.е. трансформирането на светлиннат енергия в топлинна повишава температурата дори на дълбоко разположената подкожна тъкан, което стимулира образуването на колагенови фибри. Така започва едно активно обновление и възстановяване на кожата.

Лечение:

Премахване на излишни мазни натрупвания в областта на лицето; отпусната кожа; бръчки; тъмни кръгове; потъмняла кожа; загуба на колаген

 

Вашият коментар