fbpx

Радиочестотен лифтинг

Радиочестотен лифтинг

Радиочестотният лифтинг на лице и тяло е съвременна и ефикасна процедура за стягане и оформяне. Тази технология активизира фибробластите да произведат нов колаген. Без следи и странични ефекти.

Фракционен радиочестотен лифтинг -Фракционната RF (радиочестотна) енергия се доставя директно в кожата на определена дълбочина и след това се освобождава на подкожно ниво. По този начин се достига много по-силно затопляне дълбоко в тъканта, което в последствие стимулира производството на нови колагенови влакна.

Принцип на действие на RF технологията:

Радио честотната технология предизвиква 8,6 милиона трептения на клетката в секунда. В следствие на това се генерира силна топлина, което води до високоскоростни движения на молекулите на клетките. Кожната тъкан има способността да синтезира много повече колаген в последсвие поглъщането на топлината. Така бръчките постепенно се запълват, а едновременно с това структурата на кожата подобрява и възвръща своя здрав и младежки вид.

При термаж технологията се осъществява движение на потоци от положително и отрицателно заредени йони. Това движение формира електромагнитно поле в дълбоките подкожни слоеве. Така се предизвиква резонанс в човешките клетки и под въздействието на високочестотната енергия от електрода се постига ефект на ускоряване на метаболизма и се активизира колагеновата клетъчна регенерация.

Процедурата представлява проникване на слаб електрически ток чрез микро игли, които създават електрическо поле с цел да се достави силен радиочестотен импулс в зоната на третиране. Това предизвиква в организма процес на собствено производство на еластин и колагенови влакна, което прави кожата по-стегната и по-здрава.
Фракционният RF освобождава голямо количество енергия на множество малки порции. Поради тази причина организмът не може да реагира така както реагира при освобождаване на същата енергия наведнъж и това предпазва кожата от изгаряне. По този начин се усвоява голяма енергия без риск от увреждане на кожата. Това дава възможност да се постигнат по-добри резултати. Енергията се доставя на подкожно ниво чрез бързо сканиране в точки, за да активира положителните и отрицателните йони в клетките, което предизвиква триене и се създава топлина. Тя загрява колагена в тъканта, стимулира регенерацията на клетките, ускорява циркулацията на кръвта в дермата, прави кожата по-здрава и еластична

Ефекти на Радиочестотния лифтинг

  • Намаляване на появата на бръчки и отпусната кожа;
  • Отстраняване на бръчки, изсветляване на тена;
  • Лифтинг на кожата и повишаване на еластичността и;
  • Заглаждане на кожата;
  • Свиване на порите, успокояване зачервяванията;
  • Заличаване на стрии;
  • Изглажда нежелани издатини и вдлъбнатини, намалява целулита;
  • Подобрява васкуларната и лимфната циркулация.

 

ЗАПАЗИ ЧАС