fbpx

Как вътрешното състояние се отразява на външния ни вид?

Как вътрешното състояние се отразява на външния ни вид?

Една жена, която се чувства добре отвътре, е като цвете, което разцъфва и пленява всички с красотата си. Тя привлича вниманието на околните, очарова, вдъхновява и няма нужда да търси щастието извън себе си. Щастието е вътре в нея.

Истината е, че за да изглеждате добре отвън, трябва да се грижите за себе си и отвътре. Разбира се, ежедневните процедури, които поддържат кожата ви млада и красива, са задължителни, но трябва да обърнете внимание и на здравето си.

За да привличате погледите трябва не само да имате чар, но и да се чувствате добре, да сте здрави и щастливи.

Грижата за душата трансформира тялото и лицето

Една наистина обичаща и оценяваща се жена винаги се отнася към себе си и тялото си с внимание. Връзката е много силна: ако душата ни е спокойна, ако вътрешно се чувстваме добре, ние ще сияем и ще бъдем още по-красиви. Ето защо е много важно да се опитате да водите по-здравословен начин на живот и задължително да си давате почивка. Работата няма да избяга, проблемите – също, но ако не се погрижите за себе си, никой друг няма да го направи.

Отделяйте си няколко минути на ден само за вас, като ги използвате така, както искате. Дали ще прочетете хубава книга или ще си вземете вана с ароматни масла…може би ще отидете на процедури или ще поспортувате. Изборът е ваш! Важно е да имате своето време и да „лекувате“ душата си. Само така ще сте в хармония със себе си и това ще се отрази и на вашата външна красота.

Ето защо вътрешното състояние се отразява на външния ни вид:

Причина №1. Емоционалното състояние се дължи на съдържанието на различни хормони и нива на кръвната захар. Такива хормони като кортизол, адреналин, ендорфин, серотонин определят начина, по който се чувстваме в даден момент. Но освен това, съдържанието на тези хормони влияе върху състоянието на кожата, косата, ноктите. Сега може да си обясните защо когато се чувствате депресирани, тъжни или притеснени, косата ви изглежда мазна или пък по кожата ви се появяват пъпки и други несъвършенства.

Причина №2. Добре известно е, че емоциите се предават от човек на човек. Например, ако се усмихнете дори на непознат, има голяма вероятност и той да ви се усмихне. Вземете, например, поведението на хората в тълпа – масовите емоции много бързо се прехвърлят от човек на човек и заразяват голям брой хора. Това означава, че понякога емоционалното ни състояние се влияе от хората около нас. Обграждайте се с позитивни и добри хора, така ще се чувствате добре, което автоматично означава, че ще изглеждате страхотно.

Причина №3. В зависимост от това какви са емоциите ни, ние приемаме определена храна. Когато сме под стрес и не се чувстваме емоционално добре, ние искаме да си похапнем нещо нездравословно, мазно или много сладко. А истината е, че храната, която приемаме, със сигурност ще засегне нашия външен вид. Освен това, прекаленото количество храна, което може да приемем под стрес, може да доведе до затлъстяване и проблеми с кожата. Не искате това, нали?

В заключение може да кажем, че вътрешното ни състояние е тясно свързано с външния ни вид. Ако се погрижим за това да се чувстваме добре, да сме в хармония със себе си и да водим по-здравословен начин на живот, ще се радваме на красива кожа, бляскава коса и добра фигура. Така ще привличаме погледите и най-важното – ще се харесваме.

Вашият коментар

ЗАПАЗИ ЧАС