fbpx

Лечебните свойства на бамбуковия масаж!

Лечебните свойства на бамбуковия масаж!

 Смята се, че бамбуковият масаж има много лечебни свойства, които помагат за облекчаване на

мускулното напрежение

болка

подобряване на функцията на ставите

подобрява кръвообращението

помага за подобряване на качеството на съня

подобрява тена на кожата

подмладява

Освен това ще ви накара да се почувствате спокойни, но в същото време заредени с енергия. 

В случай, че не сте съвсем сигурни какво представлява бамбукът и какво символизира в определени култури, ще ви дадем кратко резюме тук.

Бамбукът е едно от най-бързо растящите растения на земята. Всъщност това е трева и има около 1200 вида бамбук. Смята се, че бамбукът има мощни лечебни свойства в древен Китай, Япония и Индонезия, поради което е бил използван като лекарство. Той все още представлява плодородие, младост, просперитет, спокойствие и издръжливост в тези култури. Бамбукът е бил използван и за мостове, музикални инструменти, мебели и много други.

Какви са ползите от бамбуковия масаж?

Бамбуковият масаж има много предимства. 

Помага за насърчаване на циркулацията, засилвайки притока на богата на кислород и хранителни вещества кръв, за да помогне за възстановяването и заздравяването, помага за намаляване на различни болки , като болки в долната част на гърба, болки във врата и раменете и обща болка в мускулите. 

Може също да помогне за тонизиране и отслабване чрез разграждане на мастните клетки. 

Ще ви трябва повече от едно лечение, за да видите резултатите от това. Освен това, бамбуковият масаж помага да отпуснете тялото и ума ви, като ви помага да управлявате симптомите на тревожност, депресия и безсъние, като същевременно стимулира умствената дейност. 

Подобрява тена на кожата
Освен че ви облекчава от стреса и напрежението, бамбуковият масаж е известен и с това, че подобрява текстурата на кожата ви. Силициевият диоксид от екстракта от бамбук помага на тялото ви да абсорбира основни минерали като калий, калций и магнезий. 

Силициевият диоксид играе голяма роля в поддържането на кожата и косата ви здрави. Освен това може дори да облекчи екзема и псориазис. Екстрактът от бамбук съдържа антиоксиданти, които помагат за минимизиране на бръчките. 

Какво е бамбуков масаж?

Бамбуковият масаж обикновено се прави с куха, органично обработена бамбукова тръстика с различни дължини и диаметри, която се затоплят или се използват при стайна температура. 

Прави се с бамбукови пръчки с различна ширина и дължина. Пръчките се използват като инструмент при всички модалности на масажа, бамбуковата тръстика замества ръката на терапевта. 

Как използвате бамбукови пръчки?

По време на прилагането, терапевтът ще използва няколко техники за месене, търкаляне и натискане върху тялото, използвани при процедури като шведски масаж, спортен масаж и дълбок масаж на тъканите.

 Движението и потокът на техниките са същите, както ако терапевтът използва ръцете си, но вместо това се изпълнява с бамбукови пръчки. 

Вашият коментар

ЗАПАЗИ ЧАС