fbpx

Ултразвуково почистване на лице

ЗАПАЗИ ЧАС

Почистването с ултразвук е козметичен метод за освежаване на кожата, при който се използват високочестотни вълни. Целта на почистването с ултразвук е да се премахнат мъртвите клетки от най-горния слой на кожата. Под въздействието на вълните мъртвите клетки се „обелват“, без това да наранява кожата. След тази процедура лицето изглежда здраво и тонизирано. Самото почистване се извършва с ултразвукова шпатула, която нежно и безболезнено почиства лицето.

Ултразвуковото почистване е сред най-предпочитаните козметични процедури. 28 000 вибрации се сменят в секунда-електронни с механични. Степента на проникване на ултразвука има масажен ефект върху кожата, като едновременно я почиства. Клетките се възбуждат в дълбочина. Успешно се премахват петна, бръчки, комедони, грапавини по кожата и остатъци в порите. По този начин кожата изглежда по-млада и по-мека.

Благодарение на ексфолирането намаляват бръчките и финните линии, стимулира се регенерацията на клетките.Така постигаме ефекта на подмладяването.Сухата и чувствителна кожа се съживява и възвръща еластичността си. Мазната и проблемна кожа става чиста, порите се затварят, текстурата на кожата се подобрява.

Процедурата е ефективна за всяка възраст и всеки тип кожа.

Какви са ползите от терапията ултразвуково почистване на лице и има ли странични ефекти?

Едно от основните преимущества на ултразвука е, че този вид пилинг отстранява само мъртвите клетки, без да травмира младите и новите. При ултразвуковия пилинг се осъществява дълбоко почистване на кожата, благодарение на което се подобрява естественото й овлажняване. В резултат от нежното въздействие на процедурата, горният слой на епидермиса се обновява, а кожата става мека, свежа и подмладена. Ултразвуковият пилинг тонизира мускулите на лицето, оказва „лифтинг” ефект и масажира тъканите на клетъчно ниво. Процедурата активира обмяната на веществата, усилва регенерацията на тъканите и стимулира производството на колаген и еластинови фибри, освен това има и йонизиращ ефект.

Ултразвукът е добър начин да държите под контрол и акнето, особено ако козметиката и лекарствата не ви действат вече. При почистването на лицето с ултразвук кожата се почиствапроцедурата убива бактериите и тонизира. Резултатите са много добри дори само след няколко процедури.

Освен това терапията намалява пигментацията, подобрява неравния пигмент, избелва кожата. Също така увеличава активността на клетките, премахва тъмната кожа, възстановява руменината. Балансира отделянето на себум, като действа овлажняващо на кожата, уравновесява дейността на мастните жлези и премахва акнето. Няма странични ефекти.

Колко често може да се прилага ултразвуковото почистване на лице?

Процедурата може да се прилага веднъж седмично ако използвате някоя от изброените терапии. Подлагането на основно почистване е добре да се прави един или два пъти месечно.

Етапи на процедурата:

  • Почистване на грим и замърсявания с тоалетно мляко
  • Хидратиране с тоник
  • Озониране(напарване) на кожата- в случай на непоносимост към парата(озона)се използва гел за ултразвук
  • Обработка с ултразвукова шпатула
  • Механична обработка на по-дълбоки комедони,пъпки и милиуми
  • Нанясене на медицинска пудра за дезинфекция и антибактериален ефект
  • Специфичен масаж за успокояване на кожата
  • Д’арсонвал-комбиниран уред от нискочестотен ток и ултравиолетова дъга за дезинфекция и успокояване на кожата
  • Успокояваща и почистваща маска
  • Финален продукт-лек хидратиращ и успокояващ крем или серум

Комбинация с други процедури:

Базова процедура, която се комбинира с всички останали тъй като порите са почистени и мъртвият рогов слой е отстранен.

Вашият коментар

ЗАПАЗИ ЧАС